23 kwietnia 2024

Herbata Loyd – idealna nie tylo na długie zimowe wieczory

Herbata to jeden z najchętniej spożywanych napojów w Polsce. Przyjemnie rozgrzewa w jesienne i zimowe wieczory. Ale także orzeźwia oraz pobudza koncentrację, np. w pracy.

 

Czarne herbaty liściaste Loyd to najwyższej jakości i starannie wyselekcjonowane herbaciane listki. Zamknięte w torebkach o kształcie piramidki, wykonane z innowacyjnego, jedwabistego oraz neutralnego smakowo materiału. Dzięki czemu idealnie uwalnia się pełny bukiet i smak herbaty.

Świat ukryty w herbatach Loyd

Czarna herbata wywodzi się z herbaty zielonej. Proces produkcji rozpoczyna się od zebrania listków. Następnie są one poddawane więdnięciu, potem formowaniu – skręcaniu. Najistotniejszy jest proces fermentacji listków kiedy to zmieniają kolor na brązowy i nabierają smaku. Na końcu są suszone gorącym strumieniem powietrza.

Herbata Loyd ma wiele wariantów oraz propozycji dla smakoszy tego naparu. Możemy cieszyć się wspaniałym smakiem herbaty, która pochodzi z Kenii, Indonezji oraz Sri Lanki – to czołowi producenci na światowym rynku herbat. Wybór wśród różnych gatunków herbat jest ogromny: herbata czarna, Earl Grey, zielona herbata, yerba mate, rooibos oraz liczne herbaty aromatyzowane.

Filiżanka herbaty Loyd – sposób na dobre spędzenie czasu oraz odprężenie się po całym dniu. Dodatkowo uwielbiamy jej orzeźwiający smak i głęboki aromat. Należy także wspomnieć o wpływie na nasze ciało, umysł i zdrowie.

Herbata zmniejsza ryzyko udaru mózgu oraz pobudza dzięki kofeinie (zawiera jej więcej niż herbata) i jednocześnie uspokaja – tanina ma takie działanie. Ma prozdrowotny wpływ dla układu krążenia, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Wspomaga układ odpornościowy, a także chroni komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Przygotowanie czarnej herbaty Loyd

Aby prawidłowo zaparzyć czarną herbatę warto trzymać się określonych proporcji. Do filiżanki ( 120ml) wsypujemy 1 łyżeczkę ( 5g) herbaty i zalewamy wodą o temperaturze 96 °C. Napar jest gotowy po 2-3 minutach parzenia.

 

(tekst i fot. mat. sponsora)