Dołhobyczów: Przekąski zimne – ZDJĘCIA

Dopiero zdawałoby się rozpoczynaliśmy zmagania kulinarne pod przewodnictwem Pani Agnieszki Kozickiej, a 7.09.2021 r. odbyło się nasze szóste, ostatnie spotkanie w ramach projektu „Organizacja aktywnych form spędzania czasu wolnego dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych z terenu Gminy Dołhobyczów”.

Reklamy

Tę przygodę kulinarną zakończyliśmy przygotowując „Przekąski zimne”. Efekt końcowy był imponujący i na przystrojonym stole znalazły się: rolada szpinakowa z łososiem, tatar ze śledzia, sushi, ryba w sosie słodko-kwaśnym, śliwki z boczkiem, ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką, panierowany camembert z winogronami oraz przekąski tortillowe.

Po upamiętnieniu warsztatów na wspólnej fotografii, rozpoczęła się degustacja oraz wymiana przepisów. Wszystko w serdecznej, miłej atmosferze. Pojawiły się głosy, że warsztaty kulinarne powinny odbywać się każdego roku, bowiem na tym polu możliwości jest bardzo dużo.

Panie biorące udział w warsztatach są w pełni zaszczepione przeciwko covid-19.

­

(info, fot. UG Dołhobyczów / Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne)


Zobacz też:

Masłomęcki chleb na zakwasie na Liście Produktów Tradycyjnych – ZDJĘCIA

Masłomęcki chleb na zakwasie na Liście Produktów Tradycyjnych – ZDJĘCIA


LubieHrubie na Instagramie