Kern i Muzyczuk na podium w Łęcznej!

W niedzielę 27.11.2011 r. na trasie z Bogdanki do Łęcznej odbył się V Ogólnopolski Bieg Barbórkowy Solidarności, w którym Artur Kern z Unii Hrubieszów uległ nieznacznie wielokrotnemu medaliście mistrzostw Polski Bogdanowi Dziubie, a Małgorzata Muzyczuk reprezentująca „Solidarność” ZS nr 4 Hrubieszów wśród pań była 9., ale wygrała swoją kategorię wiekową.

Reklamy

i>Na zdjęciu – Małgorzata Muzyczuk i Artur Kern od wielu lat godnie reprezentują Hrubieszów w licznych biegach ulicznych.

***

Bieg odbył się pod wiatr, na finiszu zawodników spotkała niespodzianka, ponieważ po trasie ludzie wracali z kościoła, ale jakoś obyło się bez potrąceń. Do biegu zgłosiła się rekordowa ilość zawodników, dlatego były długie kolejki do zapisywania się i odebrania numerów oraz karteczek. Kolejki były również przy obiedzie., ponieważ dodatkowo ze smacznego posiłku korzystały osoby towarzyszące zawodnikom. Zabrakło również pięknych medali za ukończenie biegu (a medali było 100). Będą dodrukowane i przesłane.

W sumie, była bardzo miła atmosfera. Było dużo nagród sportowych i innych, które były dodatkowo losowane wśród wszystkich uczestników biegu. Oprócz klasyfikacji ogólnej, nagrodzono również biegających górników z Bogdanki. Widać było, że cieszą się z tych wyróżnień i warto by było, aby organizatorzy biegów hrubieszowskich, zaczęli nagradzać dodatkowo mieszkańców Hrubieszowa czy z powiatu hrubieszowskiego.

Najstarszym zawodnikiem był zaprzyjaźniony z ekipą hrubieszowską, siedemdziesięcioletni aktor Jacek Domański, który spóźnił się na bieg, lecz organizatorzy zdążyli dowieźć Go na start.

Warto wspomnieć również o Małgorzacie Żółkiewskiej, jeżdżącą z ekipą hrubieszowską na zawody i korzystającej z porad treningowych niżej podpisanego, obecnie mieszkance Tyszowiec, która po urodzeniu, kilka miesięcy temu córeczki, znajduje czas na treningi, karmienie Jagody własnym mlekiem i już zajęła wysokie 3 miejsce, przebiegając każdy kilometr poniżej 5 minut.

Organizatorzy, zapewniali, za rok bieg również odbędzie się. Niestety, Stanisław Marzec poinformował, że tradycyjny Bieg Sylwestrowy w Nałęczowie tym razem nie będzie zorganizowany. Wiele osób z tego tytułu była zawiedziona, ponieważ mieli w planach przywitać rok 2012 w biegu.

***

WYNIKI
V Ogólnopolskiego Biegu Barbórkowego Solidarności
Bogdanka – Łęczna (ok. 12,5 km)
27 listopada 2011r

Mężczyźni

1 Dziuba Bogdan Victoria St. Wola 41,49
2 Kern Artur Unia Hrubieszów 41,51
3 Badurek Maciej AZS AWF Biała Podlaska 41,53
4 Młynarz Kamil Politechnika Lubelska 42,05
5 Wakuluk Adam Siemiatycze 42,14
6 Głownicki Aleksander Ukraina 42,22
7 Czarnecki Rafał Bliżyn 42,25
8 Raczyński Paweł SKB Kraśnik 43,04
9 Wosik Daniel Metrum Sport 43,25
10 Biały Michał SKB Kraśnik 43,55
11 Młodzikowski Paweł V-MAX 45,03
12 Marzec Stanisław Agro-Natura Nałęczów 45,09

***

Kobiety

1 Jakóbczak Aleksandra Agros Zamość 50,43
2 Pruszczak Katarzyna Lublin 58,36
3 Żółkiewska Małgorzata LW Bogdanka 58,44
4 Pielak Kornelia UMCS Lublin 58:58
5 Pytel Lidia Stąpatów 61,24
6 Krystonek Katarzyna Pułtusk 64,25
7 Członka Mariola Wierzbica 66,10
8 Jóżwik Magdalena V-Max Adamów 67,09
9 Muzyczuk Małgorzata „Solidarność” ZS 4 Hrubieszów” 67,51
10 Rosa Elżbieta Bóbr Tłuszcz 70,00

W sumie ukończyło 126 osób (rekord imprezy)

***

Wikipedia

Jacek Domański – aktor

ur. 20 stycznia 1941 we Lwowie – polski aktor teatralny i filmowy.
W 1967 roku ukończył studia na PWST w Warszawie. W tym samym roku, 10 listopada, miał miejsce jego debiut teatralny. Występował na scenach następujących teatrów:
Teatr im. Wojciecha Bogusławskiego w Kaliszu (1967-68)
Teatr Powszechny w Warszawie (1968-69)
Teatr Narodowy w Warszawie (1969-70, 80-82)
Teatr Zagłębia (1970-71)
Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki w Białymstoku (1971-76)
Teatr Dramatyczny w Elblągu (1976-77)
Teatr im. Aleksandra Sewruka w Elblągu (1977-78)
Teatr Reduta 77 w Warszawie (1978-79)

Filmografia
1962: Czerwone berety − Tadeusz
1964: Banda − Felek
1965: Jutro Meksyk − Bronek, chłopak Majki
1966: Bokser − bokser, członek polskiej drużyny
1968: Dancing w kwaterze Hitlera − Andrzej, kolega Anki
1968: Wszystko na sprzedaż − chłopak na pogrzebie aktora
1969: Nowy − robotnik radzący Henrykowi jak zdobyć szafkę
1969: Znicz olimpijski − Franek
1975: Dyrektorzy − uczestnik zebrania (odc. 4)
1975: Trzecia granica − Słowak Ivo Miko
1976: Człowiek z marmuru − dźwiękowiec Agnieszki
1978-1987: 07 zgłoś się − oficer „czerwonych beretów”, były dowódca Dworczyka (odc. 9); pracownik CPN (odc. 19)
1978: Ślad na ziemi − kierowca (odc. 3)
1978: Umarli rzucają cień − „Adam”
1979: Doktor Murek − sublokator u Koziołkowej (odc. 4)
1979: Gazda z Diabelnej − niemiecki dywersant
1980: Ciosy
1981: Człowiek z żelaza − pracownik telewizji
1981: Yokohama − bywalec w „Klubie Aktora”
1983: Wierna rzeka − porucznik Bykow
1984: 111 dni letargu − więzień funkcyjny w szpitalu
1984: Baryton − fotoreporter w hallu w hotelu
1984: Bez końca − działacz opozycji, znajomy Stachów
1984: Lato leśnych ludzi − motocyklista
1984: Siedem życzeń − inżynier Tatarczyk
1985: Jezioro Bodeńskie − internowany
1985: Labirynt − strażnik w pałacu
1985: Rośliny trujące − strażnik w więzieniu
1985: Sam pośród swoich − UB-ek
1985: Temida − śledczy Kuratowski (odc. 1)
1986: Prywatne śledztwo − zabity kierowca ciężarówki
1986: Tulipan − milicjant aresztujący „Tulipana” przed parkiem (odc. 6)
1986: Weryfikacja − pijaczek w lokalu
1986: Zmiennicy − Tadzio Karski, asystent reżysera (odc. 4, 5 i 12)
1987: Dom − mężczyzna na Służewcu (odc. 12)
1987: Dorastanie − szef oddziału obrabiarek (odc. 4)
1987: Misja specjalna
1987: Rajski ptak − gość na urodzinach Anki
1987: Rzeka kłamstwa (odc. 7)
1987: Śmieciarz (odc. 4)
1987: Ucieczka z miejsc ukochanych − widz na przedstawieniu (odc. 4); członek oddziału „Leśnych” (odc. 7 i 8)
1987: W klatce − opryszek przed bankiem
1988: Akwen Eldorado − milicjant
1988: Banda Rudego Pająka − żołnierz (odc. 1 i 2)
1988: Chichot Pana Boga − bandyta napadający Sandrę
1988: Dotknięci − lekarz pogotowia wiozący do szpitala Oleńkę
1988: Królewskie sny − strażnik prowadzący Strasza (odc. 7)
1988: Pan Kleks w kosmosie − oficer kontroli lotów
1988: Pogranicze w ogniu − sierżant Pełka, pracownik tajnej kancelarii w sztabie w Toruniu (odc. 6)
1988: Pomiędzy wilki − pilot Stasio
1988: Powrót do Polski − powstaniec
1988-1990: W labiryncie − oficer UOP
1988: Zmowa − porucznik MO
1989: Lawa − mężczyzna grający w karty w scenie „Balu u Senatora”
1989: Odbicia (odc. 5)
1989: Po upadku − sanitariusz Romek
1989: Stan strachu − pytający Małeckiego o ogień na dworcu
1989: Tryumf ducha − Kapo
1989: Virtuti − żołnierz
1989: Wiatraki z Ranley − kierowca przywożący Jana do Ranley
1990: Prominent − fotograf na przyjęciu z okazji urodzin Słowaka
1990: Korczak
1990: Napoleon − Józef (odc. 1 i 6)
1990: Zabić na końcu
1991: Kuchnia polska − tajniak w mieszkaniu Szymanków
1991: Spokojny żywot − listonosz
1991: Kuchnia Polska − tajniak w mieszkaniu Szymanków (odc. 1 i 2)
1993: Czterdziestolatek. 20 lat później − pracownik telewizji (odc. 12)
1993: Nowe przygody Arsena Lupin (odc. 1)
1995: Ekstradycja − właściciel restauracji na Starówce (odc. 1)
1997: 13 posterunek (odc. 2)
1997: Opowieści weekendowe: Linia opóźniająca − kierownik produkcji
1997: Brat naszego Boga
1997: Przystań − mężczyzna na zakończeniu roku szkolnego
1997: Sara − człowiek „Grubasa”
1998: Złoto dezerterów − kelner Fonsio
2000: Sukces − pan Jakub, kierownik PGR-u w Mrocznej
2000: Cud purymowy − szatniarz w restauracji
2002: Break point
2002-2010: Samo Życie − pracownik archiwum Ministerstwa Edukacji Narodowej
2003-2009: Na dobre i na złe − kierowca (odc. 136); Paweł, mąż Elizy (odc. 198 i 199); tragarz (odc. 369)
2003-2011: Na Wspólnej − Pierre Dovin, mistrz fryzjerski z Paryża
2006: Kryminalni − lekarz (odc. 58)
2006: Mrok − Maciej Rudzki (odc. 1)
2007: Dwie strony medalu − pracownik „Wumelu”
2007: Hela w opałach − prowadzący spotkanie AA (odc. 41)
2007: Odwróceni − świadek (odc. 2 i 3)
2008: Daleko od noszy − pacjent z radiem (odc. 140)
2009-2011: Plebania − Mieczysław Gacek

***

V Ogólnopolski Bieg Barbórkowy Solidarności

***

Opracował i zdjęcia – mak