23 kwietnia 2024

Desery i dekoracje

HrubieszówHrubieszów

1 grudnia w kawiarni CHOCOLAT pracownicy mieli okazję podziwiać kunszt cukierniczy mistrza w zakresie przyrządzania deserów i ich dekoracji – Mirosława Pelczara z Krosna.

Mirosław Pelczar szkoli pracowników cukierni i kawiarni z ramienia firmy Puratos – światowego lidera w dziedzinie produkcji dodatków piekarniczych i cukierniczych.

Kurs, który przeprowadził w kawiarni CHOCOLAT obejmował produkcję od podstaw ciast deserowych i ich dekorację.

Niektóre osiągnięcia Mirosława Pelczara:
– udział w Mistrzostwach Polski Cukierników w Bydgoszczy (2004)
– udział w Mistrzostwach Polski Cukierników w Poznaniu (2005)
– udział w Mistrzostwach Świata Cukierników w Rimini (Włochy 2004)
– uczestnictwo w eliminacjach World Chocolate Master – odpowiedniku Mistrzostw Świata w produktach cukierniczych z czekolady (Warszawa 2005)
– udział w targach gastronomicznych EuroGastro w Warszawie – I miejsce za tort weselny
uczestnictwo w Mistrzostwach Świata Cukierników w Belinie

zobacz zdjęcia >>

Hrubieszow 2008-12-02