Hrubieszów: U pacjenta na talerzu

Kronika Tygodnia postanowiła sprawdzić, jak wygląda jedzenie w szpitalach – w tym, w hrubieszowskiej placówce.

Reklamy

– Średni koszt surowców użytych do sporządzenia posiłków, tzw. „wsad do kotła” w miesiącu maju 2021 r. wyniósł 5,93 zł. Z kolei w miesiącach zimowych jest on wyższy z uwagi na wyższe ceny surowców, szczególnie warzyw i owoców – to odpowiedź, jaką uzyskała Kronika od Alicji Jarosińskiej, dyrektor SP ZOZ w Hrubieszowie.

Więcej na portalu kronikatygodnia.pl »

(źródło: kronikatygodnia.pl, fot. arch. lubiehrubie.pl)


Zobacz też:

Hrubieszów: Tornister pełen uśmiechów – Caritas zaprasza do włączenia się do akcji – ZDJĘCIA

Hrubieszów: Tornister pełen uśmiechów – Caritas zaprasza do włączenia się do akcji – ZDJĘCIA


LubieHrubie na Instagramie