25 kwietnia 2024

Technik żywienia i usług gastronomicznych – nowy kierunek w Edukatorze

Policealna Szkoła Zawodowa dla Dorosłych „Edukator” zaprasza chętnych na nowo powstały bezpłatny kierunek Technik żywienia i usług gastronomicznych!

 

Technik żywienia i usług gastronomicznych planuje produkcję i ustala asortyment potraw, dokonuje oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych, potraw i napojów pod kątem zgodności z przepisami kulinarnymi, nadzoruje przebieg procesów technologicznych zgodnie z normami, obowiązującymi recepturami i wymogami sanitarnymi, prowadzi dokumentacje dotyczącą rozliczeń produkcji gastronomicznej, organizuje i nadzoruje obsługę konsumentów, prace magazynu oraz organizuje i nadzoruje proces produkcyjny, często prowadzi własną placówkę gastronomiczną.

 

Kwalifikacje:

T.6 Sporządzanie potraw i napojów

T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznch

 

Dokumenty potrzebne do rekrutacji:

  • Orginał lub odpis  świadectwa ukończenia szkoły średniej,
  • kwestionariusz osobowy (dostępny w sekretariacie),
  • 2 zdjęcia,
  • ksero dowodu,
  • zaświadczenie lekarskie potwierdzające brak przeciwskazań do kształcenia.

 

Wiecej informacji:

Sekretariat ul. Leśmiana 30A

tel.: 882-791-079

e-mail: hrubieszow@ckedukator.pl