16 kwietnia 2024

Warsztaty kulinarne dla gimnazjalistów

Zapraszamy młodzież klas gimnazjalnych do udziału w warsztatach kulinarnych „Szkoła na widelcu”, które zrealizowane zostaną w ramach projektu „Aktywni w społeczności”.

 

Praca zawodowa odgrywa w życiu człowieka ogromną rolę, z tego więc względu bardzo ważne jest, aby odpowiadała ona zdolnościom i zainteresowaniom danej osoby. Praca zgodna z preferencjami i możliwościami przynosi człowiekowi radość i satysfakcję, pozwala czuć się kimś ważnym i wartościowym.

Daje również szansę na realizację swoich potrzeb, pozwala łatwiej znosić niepowodzenia i trudności oraz przetrwać momenty frustracji. Dlatego ważne jest, żeby wybór odpowiedniej drogi kształcenia był decyzją przemyślaną.

Aby pomóc młodzieży w podjęciu właściwej decyzji, proponujemy młodzieży klas gimnazjalnych udział w Warsztatach Kulinarnych „Szkoła na widelcu”, które zrealizowane zostaną w ramach projektu „Aktywni w społeczności”.

Do udziału w naszej inicjatywie zaprosiliśmy młodzież z gimnazjów z Mircza, Werbkowic, Kozodaw i Hrubieszowa. Hasło przewodnie, a zarazem cel warsztatów to: Poszukiwanie drogi zawodowej i rozwijanie pasji i zainteresowań.

 

Program zajęć:

 

 I dzień – 28.03.2017r., godz. 9.00.

Warsztaty Kulinarne z nauczycielami Zespołu Szkół nr 1 w Hrubieszowie.

 

II dzień – 30.03.2017r., godz. 9.00.

Warsztaty Kulinarne z szefem kuchni Hotelu – Restauracji „Artis” w Zamościu.

 

III dzień – 31.03.2017r., godz.10.00.

Wizyta Studyjna w Restauracji & Hotelu „Gniecki” w Hrubieszowie.

           

Wierzymy, że nasze działania wychodzą na przeciw oczekiwaniom młodzieży i pozwolą wybrać młodym ludziom właściwą drogę kariery zawodowej, zgodnej z ich zainteresowaniami.

 

Projekt dofinansowany jest ze środków Programu „Fundusz Inicjatyw Obywatelskich”.

 

Organizatorzy