6 sierpnia, w Przygranicznym Centrum Kultury i Rekreacji w Dołhobyczowie, odbyło się drugie spotkanie kulinarne pań, dzieci i młodzieży w ramach projektu „Organizacja aktywnych form spędzania czasu wolnego dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych”.
Łącznie z warsztatów zatytułowanych „Potrawy mączne”, prowadzonych przez Panią Agnieszkę Kozicką skorzystało 26 osób.
Lista przygotowanych dań:
Tarta z kurkami i mozarellą.
Tarta warzywna.
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem.
Naleśniki na słodko z brzoskwiniami.
Pierożki chińskie z dorszem.
Pierogi z kurczakiem.
Pierogi tradycyjne z twarogiem.
Pierogi z czerwoną soczewicą i suszonymi pomidorami.
Było przyjaźnie, swojsko i wesoło. Każda z grup zaprezentowała swoje potrawy na wspólnym stole. Po „rodzinnej” fotografii wszyscy zasiedli do degustacji. Panie znów wymieniły się przepisami. Już niedługo następne warsztaty!
Wszystkie panie uczestniczące w warsztatach są zaszczepione przeciwko covid-19.
(info i fot. UG Dołhobyczów / PCKiR / Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne)
Zobacz też:
Dołhobyczów: Na słodko i słono… – ZDJĘCIA
LubieHrubie na Instagramie