21 listopada 2024 roku, w świetlicy wiejskiej w Trzeszczanach, odbyło się rozstrzygnięcie kolejnej edycji konkursu kulinarnego dla mieszkanek gminy Trzeszczany.
W tym roku tematem przewodnim konkursu była dynia w wydaniu na słodko i słono.
Do konkursu przystąpiło 13 uczestniczek, z pośród których jury w składzie: przewodnicząca komisji Iwona Łącz oraz Dominika Danilczuk-Sokólska i Krzysztof Mroczkowski, oceniając walory smakowe i ogólną prezentację przygotowywanych dań i wypieków, wyłoniło finalistów w dwóch kategoriach.
Czytaj: Program naprawczy SPZOZ w Hrubieszowie
W kategorii ciast:
I miejsce zajęła „Pychotka dyniowa” Stanisławy Paterak,
II miejsce „Sernik z dynią” Małgorzaty Kozickiej,
III miejsce „Ciasto piernikowe z kremem dyniowym i nutellą śliwkową”, którego autorką jest Agnieszka Martyniuk.
Zobacz: Nowy quad OSP Hrubieszów [ZDJĘCIA]
W kategorii potrawa:
I miejsce zajął „Makaron dyniowy” przygotowany przez Teresę Bogucką,
II miejsce „Pasztet z dyni” Iwony Szymańskiej,
III miejsce zajęła Aleksandra Kaliniak ze swoim „Chlebem dyniowym”.
Zobacz też:
Najlepsza zawodniczka oraz 16 medali! [ZDJĘCIA]
Chcesz podzielić się informacjami z Hrubieszowa i powiatu hrubieszowskiego z Czytelnikami lubiehrubie? Prześlij info i zdjęcia na adres lubiehrubie@gmail.com
źródło i fot. UG Trzeszczany