Tort fasolowy przygotowany przez Koło Gospodyń Wiejskich w Modryniu Kolonii zdobył I nagrodę w wojewódzkim finale konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
3 sierpnia 2019 roku w Zamościu odbył się XIX wojewódzki finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, zorganizowany przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie, wspólnie z Polską Izbą Produktu Rolnego i Lokalnego oraz Urzędem Miejskim w Zamościu.
Wśród wspaniałych potraw z całej Polski nie miał sobie równych „Tort fasolowy”, wykonany przez Panie z KGW Modryń Kolonia, który zdobył I nagrodę.
Gratulujemy serdecznie i życzymy dalszych sukcesów.
(info i fot. facebook.com / Modryń Kolonia)
Zobacz też:
POWIAT – Tort fasolowy KGW z Modrynia Kolonii w półfinale konkursu kulinarnego