22 grudnia 2024

Kobieta i dynia [ZDJĘCIA]

21 listopada 2024 roku, w świetlicy wiejskiej w Trzeszczanach, odbyło się rozstrzygnięcie kolejnej edycji konkursu kulinarnego dla mieszkanek gminy Trzeszczany.

Reklamy

W tym roku tematem przewodnim konkursu była dynia w wydaniu na słodko i słono.

Do konkursu przystąpiło 13 uczestniczek, z pośród których jury w składzie: przewodnicząca komisji Iwona Łącz oraz Dominika Danilczuk-Sokólska i Krzysztof Mroczkowski, oceniając walory smakowe i ogólną prezentację przygotowywanych dań i wypieków, wyłoniło finalistów w dwóch kategoriach.

Reklamy

Czytaj: Program naprawczy SPZOZ w Hrubieszowie

W kategorii ciast:

Reklamy

I miejsce  zajęła „Pychotka dyniowa” Stanisławy Paterak,

II miejsce „Sernik z dynią” Małgorzaty Kozickiej,

III miejsce „Ciasto piernikowe z kremem dyniowym i nutellą śliwkową”, którego autorką jest Agnieszka Martyniuk.

Zobacz: Nowy quad OSP Hrubieszów [ZDJĘCIA]

 W kategorii potrawa:

I miejsce zajął „Makaron dyniowy” przygotowany przez Teresę Bogucką,

II miejsce „Pasztet z dyni” Iwony Szymańskiej,

III miejsce zajęła Aleksandra Kaliniak ze swoim „Chlebem dyniowym”.

Zobacz też:

Najlepsza zawodniczka oraz 16 medali! [ZDJĘCIA]

Zerknij na Instagram →



Chcesz podzielić się informacjami z Hrubieszowa i powiatu hrubieszowskiego z Czytelnikami lubiehrubie? Prześlij info i zdjęcia na adres lubiehrubie@gmail.com


źródło i fot. UG Trzeszczany