Jakie wina podać do deseru, a jakie do mięsa? Z której strony ułożyć np. widelec? Jak sporządza się potrawy flambirowane? Między innymi na te pytania znajdziesz odpowiedzi podczas kursu „Kelner – Barman – Kelner od win”.
Osoby zainteresowane uzyskaniem dodatkowych umiejętności zapraszamy do udziału w kursie kwalifikacyjnym, który zostanie zorganizowany w Zespole Szkół nr 1 w Hrubieszowie.
Zajęcia poprowadzi założyciel znanej w całym kraju Akademii Kelnerskiej – Grzegorz Górnik. W ciągu trzech dni – od 4 do 6 listopada br. uczestnicy będą mieli okazję zdobyć wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim praktyczną m.in.: z zakresu obsługi konsumenta.
Kurs zakończy się egzaminem w formie testu, który umożliwi uczestnikowi otrzymanie certyfikatu w języku polskim i angielskim.
Zgłoszenia przyjmuje i bliższych informacji udziela Joanna Janicka – nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół nr 1 w Hrubieszowie, ul. Zamojska 18 (budynek B, sala 205, telefon kontaktowy – 601-645-515). Koszt szkolenia – 250 zł.
Joanna Janicka