Co zawiera sok trzustkowy? Co jest objawem niedoboru żelaza? Do jakiego rodzaju potraw należy Boeuf Strogonow? Na te i inne pytania musieli odpowiedzieć uczniowie Zespołu Szkół nr 1 w Hrubieszowie, którzy 7 listopada 2011wzięli udział w szkolnych eliminacjach do XVI edycji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Do etapu okręgowego Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności zakwalifikowali się następujący uczniowie:
1. Dorota Jeleń – klasa IV t4c
2. Katarzyna Panasiewicz – klasa IV t4b
***
W eliminacjach, które sprawdzały wiedzę z zakresu żywienia człowieka i technologii gastronomicznej brało udział 38 uczniów szkoły.
Organizatorkami szkolnego etapu Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności były: p. Magdalena Jędruszczak i p. Joanna Janicka.
***
Opr.: Magdalena Jędruszczak