05.04.2017 r. w Punkcie Przedszkolnym przy Szkole Podstawowej im. ks. Stanisława Staszica w Czerniczynie panie z grupy 3-4 latków p. Justyna Świerczek i p. Anna Karcz zorganizowały Wiosenne Warsztaty Kulinarne.
Zajęcia miały na celu zachęcić najmłodszych do spożywania jak największej ilości warzyw i owoców.
Wprowadzeniem do zajęć była zabawa w odgadywanie zagadek i umieszczanie produktów w kolorowych pudełkach. Głównym punktem spotkania było wspólne wykonywanie kolorowych potraw przez dzieci i ich rodziców.
Uczestnicy, zarówno mali jak i dorośli wykazali się dużą kreatywnością i pomysłowością. Na talerzach znalazły się owocowe szaszłyki, jeżyki, kanapki – motylki, misie itp. Potrawy kolorystyką i smakiem nawiązywały do pięknej, budzącej się do życia wiosny.
Warsztaty były doskonałą okazją do propagowania wspólnego przygotowywania zdrowych posiłków przez rodziców i dzieci.
źródło i fot. PP Czerniczyn