26 kwietnia 2024

Zapraszamy do udziału w konkursie na Hrubieszowski Produkt Kulinarny 2020

Zapraszamy koła gospodyń wiejskich z terenu powiatu hrubieszowskiego do udziału w konkursie na Hrubieszowski Produkt Kulinarny 2020.

Celem konkursu jest:

• poszukiwanie produktów specyficznych, charakterystycznych dla regionu hrubieszowskiego, które mogą stać się jego wizytówką;

• poznawanie, gromadzenie i popularyzacja wiedzy o oryginalnych regionalnych produktach żywnościowych, wytwarzanych w gospodarstwach domowych jak również przez lokalne organizacje;

• upowszechnianie wiedzy o możliwości wykorzystania specyficznych walorów ziemi hrubieszowskiej i jej kulinarnego dziedzictwa w lokalnej ofercie agroturystycznej.

Uczestnikami konkursu mogą być koła gospodyń wiejskich z terenu powiatu hrubieszowskiego.

Produkty będą oceniane w trzech kategoriach:

• ciasta, chleby i inne wypieki,

• napoje alkoholowe i bezalkoholowe,

• Inne produkty regionalne – pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i mieszane.


Do pobrania:

Regulamin

Karta zgłoszenia