„Kucharze Dzieciom” to charytatywny projekt tworzony przez szefów kuchni z najlepszych lubelskich restauracji. Jego celem jest pomoc na rzecz dzieci, którymi opiekuje się Fundacja Spełnionych Marzeń.
Finał akcji, w postaci Festiwalu Wielkanocnego, odbędzie się w sobotę i niedzielę 8 – 9 kwietnia 2017 w lubelskiej Galerii Olimp, gdzie będą zbierane pieniążki do puszek.
Do akcji przyłączyło się około 16 lubelskich restauracji, wszyscy to znani lubelscy szefowie kuchni.
Organizatorami projektu są:
Jean Bos – restauracja Agit
Piotr Wójcik – restauracja Sarzyński
Paweł Cygan – restauracja Zaścianek
Arkadiusz Krzesiak – Projekt „Jemy Zdrowo”
Dorota Bęczkowska – restauracja Locomotiva oraz Gastrobar Heban.
Podczas finału będziemy gościć m.in. Kevin Aiston, uczestników programu Hell’s Kitchen oraz Top Chef. Imprezę poprowadzi Józef Sadkiewicz.
W trakcie Festiwalu przygotowywać będziemy świąteczne dania bazujące na regionalnych produktach Lubelszczyzny. Do naszej akcji przyłączyli się znani producenci, hurtownie, osoby dobrej woli.
Wszystko organizowane jest przez samych kucharzy, którzy w wolnym czasie postanowili zrobić coś wyjątkowego dla potrzebujących dzieci.
Wstęp wolny.
Wiecej na:
https://www.facebook.com/lublin2016/?fref=ts