Dobra koniunktura oraz wzrastające zainteresowanie cydrem w ostatnich dniach, skłaniają restauratorów do rozpoczęcia sprzedaży tego orzeźwiającego napoju. Z ciekawą inicjatywą w kierunku właścicieli lokali wychodzi cydr Dzik.
Każdy restaurator ma możliwość zamówienia bezpłatnej próbki tego cydru. Jedynym warunkiem jest posiadanie koncesji w swoim lokalu na alkohole 4,5%. Wystarczy wypełnić formularz na stronie www.dzikicydr/zamowienia oraz dołączyć do niego koncesję.
Do tej pory już kilkadziesiąt popularnych lokali w Warszawie zdecydowało się na sprzedaż Dzika. Konsumenci coraz częściej pytają o cydr z beczki, co pobudza zainteresowanie samych lokali tą formą podawania cydru.
Dzik – Polski Cydr (4,5% alk) produkowany jest w Koninie wyłącznie z polskich, dojrzałych jabłek. Cały proces produkcji od przyjęcia jabłka, przez tłoczenie, fermentację, leżakowanie, rozlew jest pod stałą kontrolą jakościową, co oczywiście wpływa na wyjątkowość samego Dzika. Dzik charakteryzuje się świeżym, lekko słodkawym, a zarazem bardzo orzeźwiającym smakiem. Jest idealny na każdą okazję i każdą porę roku.