Polski Związek Brydża Sportowego każdego roku organizuje Korespondencyjne Mistrzostwa Polski w tej dyscyplinie, w kategorii open, czyli dla wszystkich, jak i w kilku kategoriach wiekowych.
Jerzy Pachniewski za cały sezon 2006 został sklasyfikowany na 1 miejscu w Polsce w kategorii powyżej sześćdziesięciu lat, uzyskując w ten sposób tytuł Mistrza Polski. Natomiast w kategorii open zajął wysokie 11 miejsce, Wojciech Sołtysiak 57-me, Marcin Pachniewski (syn Mistrza) 58.
W kategorii open sklasyfikowano 4819 osób, w kategorii powyżej 60-ciu lat 1232, do punktacji liczyło się 8 najlepszych występów. Wszyscy reprezentują SKK "Słoneczko" w Hrubieszowie, rejon zamojski (ZA4).
Kategoria SENIORÓW pow. 60 lat – startowało 1232
M-ce – CEZAR – Imię – Nazwisko – WK – Sek W. – SPdf – Pkl – [%Pdf]
1. 08023
Jerzy Pachniewski 0.5 ZA4 SW 10484 18 87,37
2. 02408
Kazimierz Sługocki 12.0 ZG1 LB 10430 15 86,92
3. 01534
Antoni Ochot 7.0 JG5 DS 10330 12 86,08
4. 02741
Stanisław Mierzwa 7.0 KR1 MP 10082 9 84,02
5. 06080
Jerzy Sadowski 12.0 SZ1 ZP 9928 7 82,73
6. – Taky Bohossian TO2 ZG 9847 5 82,06
Klasyfikacja OGÓŁNA – startowało 4819
M-ce – CEZAR – Imię – Nazwisko – WK – Sek – W. – SPdf – Pkl – [%Pdf]
1. 03827
Roman Łusiak 4.0 BY5 KP 11367 200 94,73
2. 04014
Piotr Wołowski 4.0 BY5 KP 11367 200 94,73
3. 06346
Adam Pawłowski 7.0 PL2 KP 11337 136 94,48
4. 04203
Janusz Borowiński 12.0 OL4 WM 11268 114 93,90
5. 04369
Leszek Mielczarek 12.0 OL4 WM 11185 102 93,21
6. 06758
Tadeusz Luzak 7.0 WA2 MA 11135 95 92,79
7. 01508
Jarosław Molenda 4.0 JG5 DS 11088 88 92,40
8. 09349
Ryszard Kierkun 4.0 BI2 PD 11060 86 92,17
9. 04363
Tomasz Małachowski 7.0 SU2 WM 11000 84 91,67
10. 04250
Bogusław Gierulski 18.0 GD4 WM 10536 82 87,80
11. 08023
Jerzy Pachniewski 0.5 ZA4 SW 10484 80 87,37
57. 07990
Wojciech Sołtysiak 1.5 ZA4 LU 9547 79,56
58. 07982
Marcin Pachniewski 1.0 ZA4 LU 9544 79,53
Przypominam – sportowa sylwetka p. Jurka była przedstawiona na lubiehrubie i teraz znajduje się po prawej stronie w dziale sport – Pachniewski Jerzy.
Gratulacje !!!
Opracował – mak