Od 7 listopada posiłki dla pacjentów hrubieszowskiego szpitala są przygotowywane w ramach programu pilotażowego „Dobry Posiłek w Szpitalu”.
Szanowni Pacjenci!
Miło nam poinformować, że od 7 listopada Wasze posiłki są przygotowywane w ramach programu pilotażowego „Dobry Posiłek w Szpitalu”.
Co to za program? Ten pilotażowy program opiera się przede wszystkim się na edukacji żywieniowej oraz poprawie jakości żywienia w szpitalach. Jego celem jest również zwiększenie dostępności porad żywieniowych, dlatego też w czasie hospitalizacji pacjenci mogą skorzystać z konsultacji z dietetykiem.
Dlaczego to tak ważne? Program ma szczególne znaczenie dla właściwego żywienia pacjentów przebywających w warunkach szpitalnych, ponieważ odpowiednia dieta jest integralną częścią całego procesu leczenia, a właściwa ocena stanu odżywienia i wdrażanie odpowiedniego sposobu żywienia stanowi istotny element zwiększenia szans chorych na wyzdrowienie.
W związku z tym, każdego dnia nasz zespół Działu Żywienia dokłada wszelkich starań, aby było nie tylko ładnie i smacznie, ale żeby także, dzięki urozmaiconej i zbilansowanej diecie nasi pacjenci mogli szybciej wracać do zdrowia.
W ramach pilotażu posiłki przeznaczone dla naszych pacjentów są przygotowywane w oparciu o jadłospisy opracowane przez dietetyka, które można odnaleźć na naszej stronie internetowej.
Mamy nadzieję, ze wprowadzone przez nas zmiany spotkają się z Państwa uznaniem i już zauważyliście poprawę. Smacznego!
https://www.spzozhrubieszow.pl/Dobry_posilek.html
SPZOZ w Hrubieszowie
Zobacz też:
Hrubieszów: Trwa rozbudowa izby przyjęć [ZDJĘCIA]
Artykuł sponsorowany – tekst i fot. mat. partnera