22 listopada 2024

Warsztaty kulinarne z szefem kuchni Artis Hotel & Spa w Zamościu

Uczniowie szkoły zawodowej Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Hrubieszowie uczestniczyli w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez pana Marcina Sikorę, Szefa Kuchni Restauracji Esencja w Hotelu Artis & SPA w Sitańcu koło Zamościa.

Reklamy

 

Młodzież z zaangażowaniem uczestniczyła w zajęciach, przysłuchiwała się wskazówkom i cennym radom pana Marcina.

Szef Kuchni zaprezentował tajniki kuchni staropolskiej z nutą nowoczesności.

Reklamy

W czasie warsztatów przygotowane zostało menu: na przystawkę carpaccio z piersi kaczki z malinami, chipsami z jabłka i smażoną rukolą, danie główne to zupa krem z kalafiora z grzankami i prażonymi migdałami oraz balentynka z kurczaka i lasagne z selera i jabłka, pyszne ciasteczka owsiane z sorbetem z malin i ananasa z nutą bazylii podane zostały na deser.

Uczniowie mieli okazję pracować pod kierunkiem Szefa Kuchni, wspaniałego fachowca, wyrozumiałego nauczyciela oraz skosztować niecodziennych, wyśmienitych, oryginalnie podanych dań.

Reklamy

Serdecznie dziękujemy panu Marcinowi Sikorze za przeprowadzenie tych wyjątkowych warsztatów.

 

 

info i fot. PZPSW