2 września 22 panie spotkały się w Przygranicznym Centrum Kultury i Rekreacji w Dołhobyczowie i przygotowywały pyszne sałatki na różne okazje.
W ramach projektu „Organizacja aktywnych form spędzania czasu wolnego dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych z terenu Gminy Dołhobyczów”, 22 panie spotkały się 2.09.2021 roku w Przygranicznym Centrum Kultury i Rekreacji w Dołhobyczowie i pod kierunkiem Pani Agnieszki Kozickiej przygotowywały pyszne sałatki na różne okazje.
Bufet sałatkowy był imponujący:
– sałatka warstwowa z tuńczykiem na krakersach;
– sałatka meksykańska;
– sałatka z kurczakiem i serem feta;
– sałatka z kaszy bulgur z warzywami;
– sałatka z krewetkami;
– makaronowa sałatka z wędzonym kurczakiem, fasolą i kukurydzą;
– carpaccio z buraka.
Jako dodatek upieczono odrywany chlebek ziołowo – czosnkowy.
Panie spędziły aktywnie czas i wymieniły się przepisami. Jak zwykle, po przygotowaniu potraw, wyeksponowano je na udekorowanym stole i zrobiono wspólną fotografię. Następnie, w miłej atmosferze, przy wspólnym stole odbyła się degustacja. Warto dodać, że „ekipę kulinarną” tworzą panie, które mimo różnicy wieku mają ze sobą świetny kontakt!
Odnotowujemy fakt, że uczestniczki warsztatów to osoby w pełni zaszczepione przeciwko covid-19.
Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne
(fot. DSR / UG Dołhobyczów)
Zobacz też:
Startuje nabór wniosków o wsparcie dla KGW
LubieHrubie na Instagramie