Potrawy z drobiu, to myśl przewodnia warsztatów kulinarnych, które odbyły się 12.08.2021 roku w Przygranicznym Centrum Kultury i Rekreacji w Dołhobyczowie.
Wszystko, jak zwykle zostało przeprowadzone pod czujnym okiem instruktora – Pani Agnieszki Kozickiej. Z jej nieocenionym wsparciem powstały następujące potrawy: nuggetsy z sosem czosnkowym i sosem chili, roladki z piersi indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą, rolada drobiowa w cieście serowym, pierożki kebabowe pieczone oraz faszerowane podudzia z kurczaka. Jak zwykle panowała przyjazna atmosfera.
Przygotowane dania „wjechały” na wspólny stół, udekorowany kolorowymi serwetkami, wykonanymi przez koronkarki. Całość prezentowała się elegancko i dostojnie, a zdegustowane później potrawy smakowały wyśmienicie!
Już nie możemy się doczekać kolejnych spotkań kulinarnych! Dla formalności informujemy, że uczestniczki warsztatów są w pełni zaszczepione przeciwko covid-19.
Zajęcia zorganizowano w ramach projektu: „Organizacja aktywnych form spędzania czasu wolnego dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych z terenu Gminy Dołhobyczów”.
Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne
(info i fot. UG Dołhobyczów)
Zobacz też:
Dołhobyczów: Mąka w roli głównej – ZDJĘCIA
LubieHrubie na Instagramie