Zapraszamy koła gospodyń wiejskich z terenu powiatu hrubieszowskiego do udziału w konkursie na Hrubieszowski Produkt Kulinarny 2020.
Celem konkursu jest:
• poszukiwanie produktów specyficznych, charakterystycznych dla regionu hrubieszowskiego, które mogą stać się jego wizytówką;
• poznawanie, gromadzenie i popularyzacja wiedzy o oryginalnych regionalnych produktach żywnościowych, wytwarzanych w gospodarstwach domowych jak również przez lokalne organizacje;
• upowszechnianie wiedzy o możliwości wykorzystania specyficznych walorów ziemi hrubieszowskiej i jej kulinarnego dziedzictwa w lokalnej ofercie agroturystycznej.
Uczestnikami konkursu mogą być koła gospodyń wiejskich z terenu powiatu hrubieszowskiego.
Produkty będą oceniane w trzech kategoriach:
• ciasta, chleby i inne wypieki,
• napoje alkoholowe i bezalkoholowe,
• Inne produkty regionalne – pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i mieszane.
Do pobrania: