Zapraszamy młodzież klas gimnazjalnych do udziału w warsztatach kulinarnych „Szkoła na widelcu”, które zrealizowane zostaną w ramach projektu „Aktywni w społeczności”.
Praca zawodowa odgrywa w życiu człowieka ogromną rolę, z tego więc względu bardzo ważne jest, aby odpowiadała ona zdolnościom i zainteresowaniom danej osoby. Praca zgodna z preferencjami i możliwościami przynosi człowiekowi radość i satysfakcję, pozwala czuć się kimś ważnym i wartościowym.
Daje również szansę na realizację swoich potrzeb, pozwala łatwiej znosić niepowodzenia i trudności oraz przetrwać momenty frustracji. Dlatego ważne jest, żeby wybór odpowiedniej drogi kształcenia był decyzją przemyślaną.
Aby pomóc młodzieży w podjęciu właściwej decyzji, proponujemy młodzieży klas gimnazjalnych udział w Warsztatach Kulinarnych „Szkoła na widelcu”, które zrealizowane zostaną w ramach projektu „Aktywni w społeczności”.
Do udziału w naszej inicjatywie zaprosiliśmy młodzież z gimnazjów z Mircza, Werbkowic, Kozodaw i Hrubieszowa. Hasło przewodnie, a zarazem cel warsztatów to: Poszukiwanie drogi zawodowej i rozwijanie pasji i zainteresowań.
Program zajęć:
I dzień – 28.03.2017r., godz. 9.00.
Warsztaty Kulinarne z nauczycielami Zespołu Szkół nr 1 w Hrubieszowie.
II dzień – 30.03.2017r., godz. 9.00.
Warsztaty Kulinarne z szefem kuchni Hotelu – Restauracji „Artis” w Zamościu.
III dzień – 31.03.2017r., godz.10.00.
Wizyta Studyjna w Restauracji & Hotelu „Gniecki” w Hrubieszowie.
Wierzymy, że nasze działania wychodzą na przeciw oczekiwaniom młodzieży i pozwolą wybrać młodym ludziom właściwą drogę kariery zawodowej, zgodnej z ich zainteresowaniami.
Projekt dofinansowany jest ze środków Programu „Fundusz Inicjatyw Obywatelskich”.
Organizatorzy