Tuż przed „Andrzejkami”, 25 listopada 2013 r. odbyły się w Dołhobyczowie ostatnie warsztaty kulinarne – „Kuchnia polska na tle kuchni świata”, poprowadzone przez Panią Agnieszkę Kozicką.
Wszystkie Panie biorące w tym udział, niezwykle starannie podeszły do zadania, bowiem przygotowane potrawy były degustowane m.in. przez znamienitych gości podczas podsumowania projektu.
A co przygotowano podczas tych warsztatów?
Menu to: forszmak, karkówka w sosie żurawinowym, bigos staropolski, barszczyk czerwony z pasztecikami. Trzymano się nie tylko przepisów, ponieważ do każdej z potraw Panie „włożyły” sporo serca!
Czytaj: Danie wspólnych chwil… [ZDJĘCIA]
Zaproszenie na integracyjne spotkanie w ramach podsumowania projektu przyjęły: władze gminy Dołhobyczów z wójtem Grzegorzem Drewnikiem na czele, dyrekcja miejscowej szkoły, sołtysi poszczególnych sołectw, pracownicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Oszczowie, sympatycy Dołhobyczowskiego Stowarzyszenia Regionalnego, pracownicy Centrum Kulturalno-Konferencyjnego w Dołhobyczowie.
Zarówno warsztaty, jak i spotkanie integracyjne odbywały się w Centrum Kulturalno-Konferencyjnym w Dołhobyczowie, którego pracownicy służyli nam wszelką możliwą pomocą.
Mini wystawę rękodzieła przygotowały koronkarki z Dołhobyczowskiego Stowarzyszenia Regionalnego.
Spotkanie należało do bardzo udanych. Dopisywał nam humor, apetyt i przyjazna atmosfera. Mamy nadzieję, że była to pierwsza tego typu impreza, ale nie ostatnia! – podsumowuje zajęcia Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne.
Zobacz też:
Hrubieszów: Druhowie zakończyli szkolenie [ZDJĘCIA]
źródło i fot. UG Dołhobyczów / Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne