17 kwietnia 2024

Kuchnia polska na tle kuchni świata [ZDJĘCIA]

Tuż przed „Andrzejkami”, 25 listopada 2013 r. odbyły się w Dołhobyczowie ostatnie warsztaty kulinarne – „Kuchnia polska na tle kuchni świata”, poprowadzone przez Panią Agnieszkę Kozicką.

Wszystkie Panie biorące w tym udział, niezwykle starannie podeszły do zadania, bowiem przygotowane potrawy były degustowane m.in. przez znamienitych gości podczas podsumowania projektu.

A co przygotowano podczas tych warsztatów?

Menu to: forszmak, karkówka w sosie żurawinowym, bigos staropolski, barszczyk czerwony z pasztecikami. Trzymano się nie tylko przepisów, ponieważ do każdej z potraw Panie „włożyły” sporo serca!

Czytaj: Danie wspólnych chwil… [ZDJĘCIA]

Zaproszenie na integracyjne spotkanie w ramach podsumowania projektu przyjęły: władze gminy Dołhobyczów z wójtem Grzegorzem Drewnikiem na czele, dyrekcja miejscowej szkoły, sołtysi poszczególnych sołectw, pracownicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Oszczowie, sympatycy Dołhobyczowskiego Stowarzyszenia Regionalnego, pracownicy Centrum Kulturalno-Konferencyjnego w Dołhobyczowie.

Zarówno warsztaty, jak i spotkanie integracyjne odbywały się w Centrum Kulturalno-Konferencyjnym w Dołhobyczowie, którego pracownicy służyli nam wszelką możliwą pomocą.

Mini wystawę rękodzieła przygotowały koronkarki z Dołhobyczowskiego Stowarzyszenia Regionalnego.

Spotkanie należało do bardzo udanych. Dopisywał nam humor, apetyt i przyjazna atmosfera. Mamy nadzieję, że była to pierwsza tego typu impreza, ale nie ostatnia! – podsumowuje zajęcia Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne.

Zobacz też:

Hrubieszów: Druhowie zakończyli szkolenie [ZDJĘCIA]

Zerknij na Instagram →



źródło i fot. UG Dołhobyczów / Dołhobyczowskie Stowarzyszenie Regionalne