Jak zostać sommelierem? Jakie wina podać do mięsa, a jakie do deseru? Z której strony ułożyć np. widelec? Co to jest serwis synchroniczny? Między innymi na te pytania znajdziesz odpowiedzi podczas kursu „Kelner – Barman – Kelner od win”.
Osoby zainteresowane uzyskaniem dodatkowych umiejętności zapraszamy do udziału w kursie kwalifikacyjnym, który zostanie zorganizowany w Zespole Szkół nr 1 w Hrubieszowie. Zajęcia poprowadzi założyciel znanej w całym kraju Akademii Kelnerskiej – p. Grzegorz Górnik. W ciągu czterech dni (dwa weekendy) uczestnicy będą mieli okazję zdobyć wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim praktyczną m.in.: z zakresu obsługi konsumenta.
Koszt szkolenia 250 zł od osoby.
Kurs zakończy się egzaminem w formie testu, który umożliwi uczestnikowi otrzymanie certyfikatu w języku polskim i angielskim. Zgłoszenia przyjmuje i bliższych informacji udziela p. Joanna Janicka – nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół nr 1 w Hrubieszowie, ul. Zamojska 18 A ( sala 205, budynek B).
Termin kursu zostanie ustalony po dokonaniu naboru ( minimum 25 osób). Serdecznie zapraszamy!
Joanna Janicka / Daniel Buchowiecki